Bloot

Het citaat hierboven komt van de openingspagina van het essay ‘De melancholie van de onrust’, van de Nederlandse filosofe Joke Hermsen. Ik vind het een schitterende zin die treffend verwoord hoe kwetsbaar en aandoenlijk we allemaal zijn. Bovendien sluit het mooi aan bij het manifest van bloot.

bloot (bn; bloter, blootst; onbedekt, naakt)

bloot is een intentie. Een droom in transitie. Een atelier voor mentale hygiëne. Een speelplek voor dwarsliggers, sterrenkijkers, liefhebbers, optimisten, dromers, feministen, clowns, romantici, kabouters, tere hartjes, vrijdenkers.

bloot trekt de mentale korsetten uit. De menselijke ervaring staat centraal. We willen verhalen vertellen die te vaak verborgen blijven, kleinmenselijke trekjes en diepmenselijke vertellingen opnieuw een plaats geven. We zijn niet bang voor ambivalentie en taboes, voor dat wat al te vaak ongezegd en ongezien blijft. Geen glamoureuze wenselijkheid op deze pagina’s, wel de complexiteit van het leven.

Ook dit nog: bloot heeft niets te maken met de seksindustrie. Integendeel. Het wil terugclaimen wat we soms dreigen te verliezen als concepten als liefde en menselijk contact in hokjes worden gestopt, behapbaar en verkoopbaar worden gemaakt. bloot gaat over groei, over vruchtbare grond en over rewilding. Over zaadjes planten en voeden. bloot is warm. Radicaal warm.

Via de rubriek ‘Bloot lezen’, ‘Bloot kijken’ en ‘Bloot luisteren’ kom je rechtstreeks bij teksten, foto’s en audiovisuele creaties die aansluiten bij het blote gedachtengoed.

 

*** Wil je meer informatie? Wil je samenwerken? Wil je op de hoogte blijven van toekomstige activiteiten? Ik hoor het graag. Je kunt me bereiken via de Facebook-pagina, via info@bloot.org en via mijn website De Kracht Van Verhalen ***

http://www.bloot.org – info@bloot.org – www.facebook.com/ikbenbloot